Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Is er na het lezen iets nog niet helemaal duidelijk of staat het antwoord er niet tussen? Dan helpt onze helpdesk je graag verder. De helpdesk is tijdens kantooruren telefonisch te bereiken via +31 (0)492-727727 of per email via info@donrox.com. Per email reageren wij vaak ook al in de avond en op de zaterdag.

ALGEMEEN
Veelgestelde vragen over contact, aankoop, levertijd, garantie, reparatie en retouren.

1. Waar kan ik de Donrox elektrische luchtpompen kopen?

De Donrox pompen zijn momenteel uitsluitend online te koop via onze eigen webshop www.donrox.com en via www.bol.com.

2. Hoe lang is de levertijd?

Over het algemeen hanteren wij een levertijd van ‘Voor 23:00 besteld, morgen in huis’. Bestellingen geplaatst na vrijdagavond 23:00 uur worden de maandag erna op het afleveradres aangeboden. In ruim 99% van de leveringen maken wij deze belofte waar. Wij zijn echter mede afhankelijk van de vervoerder waardoor de levering af en toe (in ongeveer 1% van de gevallen) is vertraagd. Wij kunnen daarom helaas geen garanties op de levertijd geven, als ook waar (bij de buren als de vervoerder niemand aantreft) en op welk tijdstip de vervoerder aflevert. De status van de levering kan via een Track&Trace code worden gevolgd, deze sturen we per email naar je op zodra de levering is aangeboden bij de vervoerder. Soms is de levertijd (tijdelijk) iets langer, in dat geval staat dit vermeld op de bestelpagina’s van het betreffende product.

3. Krijg ik garantie op mijn aankoop?

Donrox B.V. biedt 6 maanden na levering garantie op de aankoop mits er zorgvuldig met de aankoop is omgegaan. In dat geval vindt er in deze 6 maanden een kosteloze vervanging of reparatie plaats. Na 6 maanden gelden de wettelijke regelingen van non-conformiteit. Voor een verdere toelichting, zie de pagina ‘Informatie rondom garantie en algemene voorwaarden’.

4. Waar kan ik terecht bij vragen of opmerkingen over mijn aankoop?

Uiteraard helpen we je graag verder. Veel van de vragen worden al beantwoord door het lezen van de gebruiksaanwijzing en als aanvulling daarop kan je de veelgestelde vragen van het betreffende product doornemen.

Is er iets nog niet helemaal duidelijk of staat het antwoord er niet tussen? Dan helpt onze helpdesk je graag verder. De helpdesk is tijdens kantooruren telefonisch te bereiken via +31 (0)492-727727 of per email via info@donrox.com. Per email reageren wij vaak ook al in de avond en op de zaterdag.

5. De aankoop vertoont een defect, wat nu?

Indien de aankoop op een bepaald moment een defect vertoond, vragen we je telefonisch contact op te nemen via +31 (0)492-727727. Na een eerste telefonisch analyse zullen we aangeven welke passende oplossing we hiervoor bieden.

6. Ik maak gebruik van het herroepingsrecht en wil de aankoop naar jullie terugsturen, hoe werkt dit?

Als je de pomp binnen de geldende herroepingstermijn van 14 dagen wilt terugsturen dan kan dit via het formulier ‘Formulier herroeping’. Dit formulier vul je in en stuur je samen met de aankoop terug naar het retouradres zoals vermeld in het formulier. Na controle door Donrox van de retourgezonden aankoop zullen we de finaciële afhandeling verder met je in order maken.

Let op, indien je via bol.com hebt gekocht, gelden de retourvoorwaarden en finaciële afhandeling van bol.com, deze zijn op de website van bol.com terug te vinden. De voorwaarden van bol.com kunnen afwijken van de retourvoorwaarden van Donrox.

RIDE F511
Om de Donrox Ride F511 en zijn mogelijkheden en onmogelijkheden goed te leren kennen, raden we aan om naast het lezen van de handleiding onderstaande veelgestelde vragen goed door te nemen.

1. Hoe sluit ik de pomp aan?

Voor een optimale prestatie van de Donrox Ride F511 is het van groot belang dat alle aansluitingen goed luchtdicht zijn aangedraaid. Om zeker te zijn dat alle aansluitingen luchtdicht worden aangedraaid adviseren wij de volgende volgorde te hanteren:

Autoventiel

  1. Draai de luchtslang vast in de pomp
  2. Gebruik het zwarte kokertje aan het uiteinde van de luchtslang om de luchtslang vast te draaien op het autoventiel

Hollands- en Frans fietsventiel

  1. Draai het bijgeleverde verloopnippel vast op het fietsventiel
  2. Draai de luchtslang vast in de pomp
  3. Gebruik het zwarte kokertje aan het uiteinde van de luchtslang om de luchtslang vast te draaien op het fietsventiel

Balventiel en opblaasbaar speelgoed ventiel

  1. Draai het bijgeleverde verloopnippel vast op de luchtslang
  2. Draai de luchtslang vast in de pomp
2. Hoe ontkoppel ik de pomp?

Bij een fietsventiel en autoventiel dien je altijd als eerste de luchtslang los te draaien via het zwarte kokertje van de luchtslang. Indien het verloopnippel stevig is vastgedraaid op het fietsventiel, wil er wel eens een onderdeel van het fietsventiel meedraaien tijdens het losdraaien. Gebruik in dat geval je andere hand om het meedraaiende deel vast te houden zodat deze niet meer meedraait tijdens het losdraaien van de luchtslang.

3. Wat betekent het als ik de melding CH9 op het display krijg en de pomp verder niets meer doet?

De melding CH9 is de oplaadmodus van de pomp. Het is tevens een beveiligingsmodus waardoor de pomp niet te gebruiken is tijdens het opladen. Zie ook vraag 15.

4. Waarmee laad ik de pomp op?

Je dient de pomp op te laden met een (telefoon)oplader. Bij voorkeur een oplader van 5V/2A, maar ook opladers met 5V/1,5A en 5V/1A zijn te gebruiken. De telefoonoplader zelf wordt niet meegeleverd, de te gebruiken oplaadkabel wel. De brede USB uitgang van de oplaadkabel kan in de oplader/adapter worden gestoken, de smalle uitgang van de oplaadkabel kan in de pomp worden gestoken. Daarna kan de adapter in het stopcontact worden gestoken zodat het opladen begint.

5. Hoe lang duurt het voordat de batterij is opgeladen?

In de Donrox Ride F511 is een lithium-ion batterij ingebouwd. Voor dit soort batterijen wordt aangeraden het batterijniveau tussen de 20% en 80% te houden. Opladen tot 100% of door blijven laden bij het bereiken van de 100% kan de levensduur van de batterij verkorten.

Vaak is het voldoende om een uur bij te laden als de batterij een niveau van 20% heeft bereikt. Hoe snel er geladen wordt is mede afhankelijk van het type oplader/adapter dat wordt gebruikt.

Let op: Het langer dan noodzakelijk opladen (bijvoorbeeld een hele nacht) kan er voor zorgen dat de pomp in een beveiligingsmodus terecht komt. Bij het antwoord op vraag 15 geven we aan hoe je de pomp weer uit de beveiligingsmodus krijgt.

6. Welke verloopnippels worden meegeleverd en waar dienen ze voor?

Bij de Donrox Ride F511 worden 3 verloopnippels meegeleverd.

  1. Fietsventiel, het kleinste verloopnippeltje dat op het fietsventiel dient te worden gedraaid. Aan de binnenkant van het verloopnippel hoort een rubbertje te zitten voor een luchtdichte afsluiting.
  2. Balventiel, ook wel naaldventiel om allerlei soorten speelgoedballen en sportballen op te pompen
  3. Speelgoedventiel, hiermee kan klein opblaasbaar speelgoed worden opgeblazen als strandballen, kinderzwembanden, etc. Zie ook het antwoord op vraag 16.
7. Hoeveel decibel geluid maakt de pomp?

Tijdens het pompen produceert de pomp tegen de 80 decibel aan geluid. Het is vergelijkbaar met stadslawaai, dit is pas schadelijk voor het gehoor als het gehoor meer dan 8 uur onafgebroken hieraan wordt blootgesteld.

8. Hoe lang duurt het voordat een fietsband is opgepompt?

De Ride F511 is in eerste instantie bedoeld als elektrische fietspomp. De duur van het pompen is afhankelijk van de grootte/inhoud van de band en de gewenste druk waar men mee wilt fietsen. Gemiddeld ligt het oppompen van een lege band tot de gewenste druk ronde de anderhalve minuut. Bij het tussentijds op spanning brengen van banden, zal het bijpompen over het algemeen binnen een halve minuut zijn gedaan.

9. Hoe lang duurt het voordat een autoband is opgepompt?

Al is de Ride F511 in eerste instantie bedoeld als elektrische fietspomp, hij is daarnaast ook prima te gebruiken om autobanden op spanning te brengen. Vaak hoeft een band slechts enkele tienden aan bar te worden bijgepompt om de band weer op de juiste spanning te krijgen, dat is vaak binnen een minuut gebeurd. Een volledig lege autoband oppompen naar een de gewenste spanning zal gemiddeld ongeveer een 7 tot 8 minuten duren.

10. Is de pomp ook geschikt voor racefietsen?

De Ride F511 kan ook voor racefietsen worden gebruikt, het meegeleverde fietsverloopnippel kan hiervoor worden gebruikt. Let op: De pomp is ingesteld om tot maximaal 7 bar te kunnen pompen, bij het bereiken van 7 bar stopt de pomp automatisch.

11. Hoe lang gaat de batterij mee voordat deze leeg is?

Een volle batterij kan ongeveer een half uur aan een stuk pompen voordat de batterij leeg is. Als de batterij minder vol raakt, zal de aandrijving van de motor iets aan kracht gaan verliezen met als gevolg dat het oppompen wat langer zal duren dan bij het pompen met een volle batterij.

Zodra de batterij bijna leeg is, zal de pomp automatisch afslaan. Dit is een beveiliging en geeft aan dat de pomp eerst bijgeladen dient te worden. Let op: Het doorpompen zonder opladen kan er voor zorgen dat de batterij in een slaapstand komt en niet meer kan worden opgeladen zonder reparatie.

12. Bij het oppompen van een band met Frans ventiel schiet het rubbertje uit het verloopnippel, hoe kan dit?

Bij een Frans ventiel blijft de druk in de luchtslang aanwezig tot de luchtslang wordt ontkoppeld. Als eerst het verloopnippel wordt losgedraaid in plaats van het zwarte kokertje, zal de lucht ontsnappen via het verloopnippel en zal zo het rubber uit het verloopnippel schieten. Dit voorkom je door op de juiste manier te ontkoppelen, zie vraag 2.

13. Tijdens het oppompen wordt de ingestelde druk niet gehaald of het duurt heel lang voordat de druk wordt gehaald, wat gaat er mis?

Dit duidt meestal op luchtverlies bij een van de aansluitpunten. Hierdoor kan het zijn dat er in het geheel geen druk kan worden opgebouwd, ook is het mogelijk dat bij een bepaalde druk een evenwicht wordt bereikt tussen het luchtverlies en de pompcapaciteit van de pomp. Daarbij geldt, hoe hoger de druk hoe groter ook het luchtverlies. Het is dan van belang om de aansluitpunten te controleren, zijn alle schroefdraden goed vastgedraaid en (bij een fietsventiel) zit het rubber nog in het verloopnippel. Houd ook de volgorde van aansluiten aan zoals bij vraag 1 is aangegeven om zeker te zijn dat alle aansluitpunten stap voor stap goed zijn aangedraaid.

14. Als ik de pomp op een fietsventiel aansluit wordt er geen druk gemeten, hoe kan dit?

Anders dan bij een autoventiel ontstaat er niet direct een tegendruk in de pomp bij het aansluiten op fietsventielen. Hierdoor dient de pomp door de beveiliging van het ventiel heen te drukken via de pompfunctie om tegendruk te kunnen meten. Zodra de pomp wordt ingeschakeld verschijnt vervolgens snel de aanwezige druk.

15. Ik heb de pomp al een tijdje met plezier gebruikt, maar nu krijg ik het display niet meer aan, wat is er mis?

Dit duidt er meestal op dat de pomp in een beveiligingsmodus is geraakt. Dit kan meerdere oorzaken hebben en houdt meestal verband met hitte ontwikkeling in de pomp, een langer dan noodzakelijke oplaadbeurt, of een gemeten afwijking in de elektriciteitstoevoer bij opladen. In alle gevallen raden we aan de pomp een aantal uren te laten rusten voordat deze uit de beveiligingsmodus wordt gehaald. Na een aantal uur dient de pomp kort via de oplaadkabel te worden aangesloten op netstroom. De code CH9 verschijnt op het scherm waarna de oplaadkabel weer uit de pomp kan worden verwijderd. Het display hoort na verwijderen van de oplaadkabel aan te blijven waarna de pomp weer kan worden gebruikt. In sommige gevallen dient een paar keer de oplaadkabel te worden aangesloten en weer te worden verwijderd voordat het display aanblijft en de pomp uit de beveiligingsmodus komt. Ook kan het wel eens voorkomen dat de oplader niet helemaal juist de stroom overdraagt aan de pomp en de pomp zo in de beveiligingsmodus blijft, in dat geval kan een andere oplader uitkomst bieden om de pomp alsnog uit de beveiligingsmodus te halen.

16. Kan ik de Ride F511 ook voor opblaasbare voorwerpen als luchtbedden, zwembaden, tenten, etc. gebruiken?

De Donrox Ride F511 heeft een pompcapaciteit van 20 liter per minuut en is daarmee vooral geschikt om voorwerpen met een beperkte luchtinhoud op een hoge spanning te brengen. Het oppompen van voorwerpen met veel luchtinhoud en lage druk met de Ride F511 duurt ons inziens te lang. Voor dit soort grotere voorwerpen raden wij aan gebruik te maken van de Donrox Camp L411 met een pompcapaciteit van 400 liter per minuut.